8 промени в спалнята и извън нея, които ще подобрят качеството на съня Ви.

Как да подобрим качеството на съня и да осигурим по-добър ден? Направете само 8 малки промени в ежедневните си навици, за да забележите разликата.

 1. Не работете в леглото

За мнозина този съвет може да бъде трудно постижим, но си струва да опитате.

Заспивате много по-лесно, когато мозъкът Ви свързва спалнята с релаксация и я изолира от другите места, където се намирате.

Ако трябва да работите от дома си, намерете място, което е толкова далеч от Вашата спалня или леглото, на което спите. Това е достатъчно, вечерта тялото Ви да се премести в спокоен режим.

 1. Не се разсейвате с ненужни предмети

Говорихме за работата в леглото, но все още има някои лоши навици, които се случват с всички. Гледането на телевизия, храненето, говоренето по телефона, играенето на игри на мобилния телефон. Телефонът не спомага  за по-добър сън – синята светлина на екрана нарушава естествения баланс на тялото. Уверете се, че нямате ненужни предмети в спалнята си.

 1. Проветрете преди лягане

Струва си да се грижим за свежия въздух в спалнята – това прави тялото по-хармонично след целодневните усилия. Ако външната температура и условията на корпуса го позволяват, опитайте да спите на отворен прозорец. Ще видите, че ранното ставане ще бъде по-лесно и тялото Ви ще бъде по-отпочинало и готово да започне следващия ден.

 1. Уверете се, че стайната температува не е твърде ниска или висока.

Дори и ако сте човек с топлина и Вашият мечтан дом е тропически остров, тялото ще се възползва от понижаването на температурата в стаята, в която спите. Оптималната температура за сън е 16-18 градуса в стаята или 28-32 градуса под завивките. Сънят под етествено вълнено спално бельо ще Ви помогне да получите подходящите условия за здравословен сън.

 1. Пълна диета

Правилното хранене влияе върху качеството на живота и съня Ви. Ето защо, дайте си правилната доза цинк и магнезий във Вашата ежедневна диета. Техният недостиг е дразнещ, и спомага за отслабването на концентрацията и проблемите със съня.

Голям източник на цинк са морските дарове (особено стриди), ядки, тиквени и слънчогледови семена и бобови растения. На свой ред популярните източници на магнезий са: какао, например в тъмния шоколад, ябълките, млечните продукти или елдата. Мелатонинът е хормон, който е от съществено значение за здравия сън – регулирате секрецията му, ако го включите в диетата си например: банани, магданоз или зеле. С такава добавка можете само да пожелаете лека нощ!

 1. Обърнете внимание на физическата активност.

Въпреки, че ежедневната работа на бюро или стоенето може да бъде изморително, тялото ни се нуждае от правилното физическо усилие, за да може да се възстанови. Ето защо е добре да си отделяме време за любимата си физическа активност, за предпочитане е късно следобед или поне 2-3 часа преди лягане. Не е задължително тренировката да е изморителна и дълга. Отделете си само от 15 до 30 минути, направете усилия и ще почувствате разликата в качеството на съня.

 1. Не се насилвайте да спите.

Това е труден, но важен елемент от съня. Не позволявайте да заспите, когато се въртите от едната страна на другата и не можете да се съсредоточите. Когато се чувствате, сякаш спите или се чувствате неудобно, най-добре е да се станете и да се преместите в другата стая за кратко време. В това, че не можете да заспите, няма нищо лошо. Не си струва да се насилвате, защото това може само да затрудни съня Ви.

 1. Уверете се, че имате подходящо легло.

Мечта, пряко отговорна за правилното функциониране на нашето тяло. Ето защо е изключително важно мечтата ни да се изпълни при най-благоприятните условия за правилното избиране на спално бельо. Малко хора осъзнават, че „Welmax“ е една от най-добрите марки  в производството и доставката на удобно спално бельо и вълнени аксесоари.

Марката „Велмакс“ е доказана и предпочитана компания, която години наред е водеща в популяризирането на стилен и здравословен начин на живот. Компанията вече има доверие на близо 1 млн. европейци, чиито мнения могат да бъдат прочетени в много форуми.

Комплектите за спално бельо „Welmax“ и аксесоарите са изработени от най-висококачествената вълна от овце, отглеждани в Австралия и Нова Зеландия. Съществуват осем различни колекции, за бельо, които се предлагат от „Велмакс“ – Lotus Flower Bright, Dark Lotus Flower, Venus Birth, African Farewell, Rose Anne, Merino, Camel Bedding, I Satin Bedding.

Lotus Flower Bright е вънено спално бельо, идеално както за по-млади, така и за по-възрастни хора. От своя страна, Lotus Flower Collection е изключителна, деликатна и естествена фантастична коприна, която напълно отговаря на вкусовете на всички хора, които ценят красивия интериор.  Такъв комплект със сигурност ще Ви утеши дори и след най-тежкия ден. Спално бельо African Farewellе е уникално спално бельо със специално докосване, което напълно ще задоволи всички потребители.  Rose Anne е класическо спално бельо, което е добре композирано в модерен и традиционен интериор. Merino колекцията за постелки е изключително тънка, мека и деликатна. Тя гарантира най-високо качество на работа и изключителен комфорт на съня. Друго предложение е колекцията за спално бяльо, изработено от изключителна вълна, която ще задоволи и най-изисканите вкусове. Последното предложение е Satin Bedding – това е изключително вълнено спално бельо. Най-горният слой е от сатен, придаващ приятно усещане при допир. Всеки комплект се предлага в малки и големи размери.

След тежък ден човек е щастлив да отиде в спалнята си, защото напуска ежедневните тревоги, и сутринта е отпочинал и пълен с енергия. За да направите леглото удобно и уютно , поръчайте здравословното вълнено спално бельо „Велмакс“.

fot. Michał Ozdoba - Photographer http://www.facebook.com/michalozdobaphotographer

Advertisements

One thought on “8 промени в спалнята и извън нея, които ще подобрят качеството на съня Ви.

 1. Проверена марка
  Welmax вече има проверена във времето марка от много години. Продуктите са все повече и по мое мнение – все по-добри. Много хора от моето семейство имат съдове от тях или прахосмукачка или някакви вълнени аксесоари. Аз по-скромно наскоро си купих уок тиган, защото съм фен на азиатската кухня. Доволен съм от покупката и другите членове на

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s